..

 

Делегація ФРУ провела робочу зустріч з керівництвом BUSINESSEUROPE

23 лип. 2014

Брюссель, 23 липня 2014 року. Делегація представників Федераціі роботодавців України на чолі з Генеральним директором ФРУ Русланом Іллічовим, у рамках робочого візиту до Брюсселю, зустрілася з Генеральним директором BUSINESSEUROPE Маркусом Бейрером.

Співрозмовники обговорили ряд практичних питань, пов'язаних з імплементацією нещодавно підписаної економічної частини Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Зокрема, сторони домовилися про започаткування співробітництва на експертному рівні з метою допомоги по приведенню української продукції до європейських стандартів, а також щодо подальшого впровадження в Україні європейських норм ведення бізнесу. Також домовилися про започаткування співпраці на рівні галузевих комітетів, зокрема у сфері міжнародної торгівлі та імплементації норм технічного регулювання.

Відбувся обмін думками щодо розвитку ситуації на Сході України в контексті планів та перспектив участі європейського капіталу у відбудовчих роботах в Донецькій та Луганській областях, спільних проектах в сфері енергетики та інфраструктури. Були обговорені питання, пов'язані з підвищенням загальної інвестиційної привабливості України для іноземних і, зокрема, європейських інвесторів. 

ФРУ та BUSINESSEUROPE продовжуватимуть тісну співпрацю між двома організаціями, спрямовану на сприяння розвитку взаємодію між бізнес-спільнотами України та Євросоюзу і з цією метою співрозмовники накреслили план спільних кроків на найближчу перспективу.

 
Довідка.
BUSINESSEUROPE є неурядовою бізнес-асоціацією, що представляє інтереси малих, середніх і великих компаній через своїх членів - 41 національну бізнес-організацію в 35 європейських країнах. Заснована у 1958 році BUSINESSEUROPE має впливову роль в Європі в якості основної горизонтальної організації бізнесу на рівні ЄС. Основне завдання BUSINESSEUROPE в тому, щоб переконатися, що інтереси компаній представлені і захищені перед європейськими інституціями з основною метою збереження та зміцнення конкурентоспроможності бізнесу.