..

 

Законопроект про соціальне страхування буде доопрацьовуватись

14 жовт. 2014

Законопроект про соціальне страхування буде доопрацьовуватись. Сьогодні автор проекту закону "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (реєстр. № 5111 від 26.09.2014 р.) Олег Шевчук відкликав свій проект закону з розгляду сесії, мотивуючи такий крок необхідністю його доопрацювання. На думку Олега Шевчука, законопроект є визначальним для посилення соціальної реформи в Україні, тому головним питанням на цьому етапі є скрупульозна та коректна розробка норм законопроекту.

"За умов фактичного ведення бойових дій та зменшення надходжень до державного бюджету, питання соціальної реформи є визначальними. Слід розуміти, що в України немає іншої альтернативи, як надалі розвивати тристоронній принцип соціального діалогу – за участю держави, роботодавців та профспілок. Саме тому законопроект про загальнообов'язкове державне соціальне страхування є ключовим на цьому етапі. Сьогодні існує своє бачення у держави. Роботодавці сформулювали свої пропозиції. Нам разом необхідно максимально вичистити закон від неточностей та некоректних практик", - прокоментував Олег Шевчук.

На думку Олега Шевчука, правки до законопроекту мають вноситися оперативно та у максимально прозорому форматі. "Процес узгодження кінцевої версії законопроекту має бути швидким та публічним. Представники влади мають провести консультації із роботодавцями та профспілками, і вже на наступну сесію винести узгоджену версію законопроекту".