..

 

Для сталого розвитку підприємств та легалізації ринку праці необхідні реформи у сфері оплати праці

16 жовт. 2015

Для легалізації українського ринку праці та сталого розвитку підприємств необхідні, в тому числі, реформи у сфері оплати праці – наголосив під час свого виступу на засіданні Національної тристоронньої соціально-економічної ради заступник Голови Ради Федерації роботодавців України Олексій Мірошниченко.
 
Серед ключових завдань з модернізації законодавства у цій сфері, Олексій Мірошниченко виділив, зокрема, підвищення привабливості трудового законодавства для інвесторів, скорочення регуляторного втручання держави в сферу оплати праці, підвищення гнучкості трудових відносин, зменшення бідності серед працюючих та підвищення купівельної спроможності громадян, а також встановлення зв'язку між кваліфікацією та рівнем оплати праці працівника.
 
Олексій Мірошниченко також акцентував на неприпустимості державного втручання у формування систем оплати праці. За словами експерта, це призводить до автоматичного підвищення мінімальної зарплати і тарифних ставок незалежно від реального економічного стану підприємства та продуктивності праці. Крім того, Олексій Мірошниченко зазначив, що стають неможливими ефективний вплив менеджменту на оплату праці та побудова якісних систем мотивації до продуктивної праці.
 
Питання реформування оплати праці викликало під час засідання НТСЕР жваву дискусію серед представників уряду, роботодавців та профспілок. Свої пропозиції від уряду та профспілок представили заступник міністра соціальної політики Віктор Іванкевич та заступник Голови Федерації профспілок України Сергій Кондрюк. Завершуючи обговорення цього питання, всі сторони соціального діалогу прийняли рішення об'єднати всі свої найкращі пропозиції та ініціативи у сфері оплати праці, з подальшою розробкою необхідних законопроектів та внесенням необхідним змін до вже існуючого законодавства.