..

 

Роботодавці ініціюють модернізацію трудового законодавства, що регламентують питання соціального захисту працюючих

13 жовт. 2016

Конфедерація роботодавців України звернулася до Мінсоцполітики та Державної служби України з питань праці з проханням надати роз’яснення щодо деяких аспектів соціального захисту працюючих в контексті нарахування відпустки для окремих категорій. Також роботодавці запропонували Кабінету Міністрів, як суб’єкту законодавчої ініціативи провести модернізацію чинного законодавства, усунувши технологічні невідповідності. Зокрема  мова іде про внесення змін до закону «Про відпустки», який визначає пільгові умови нарахування відпустки для окремих категорій працівників. При цьому, в описі цих категорій є згадування понятійного апарату, притаманного для  застарілих технологій, які вже не використовуються у виробництві.

На думку директора Департаменту соціально-трудових відносин Конфедерації роботодавців України Наталії Петраківської таких норм у чинному законодавстві чимало: «До нас звернулась Федерація металургів України з проханням допомогти у роз’ясненні тільки одного з актуальних моментів соціально-трудових відносин. Але вже навіть при побіжному аналізі чинного законодавства ми стикаємося з такими моментами значно частіше. І тут вже звичайним роз’ясненням з боку Мінсоцполітики не обійдеться. Всі розуміють, що має бути проведена тотальна модернізація чинного законодавства, приведена у відповідність до новітніх технологічних реалій».

У своєму зверненні Конфедерація роботодавців просить додатково деталізувати Роз’яснення Мінсоцполітики (лист від 11.08.2014 року №348/13/116-14) щодо питання нарахування відпусток, а також привести у відповідність чинні нормативні акти, що врегульовують цю проблему.