..

 

Представники понад 70 країн обговорили перспективи розвитку професійної освіти

20 жовт. 2017

16 – 18 жовтня в Абу-Дабі (Об’єднані Арабські емірати) проходила перша міжнародна конференція «Вдосконалюючи стратегії розвитку навичок у глобалізованому світі» (“Shaping skills strategies in globalized world”), присвячена розвитку професійної освіти, навичок та знань необхідних для того, щоб бути успішним на ринку праці. Конференція проходила одночасно з 44-ми змаганнями з професійної майстерності WorldSkills 2017, Самітом міністрів освіти, присвяченому розвитку професійної освіти та Конгресом молоді, присвяченого баченню молодих людей майбутнього професійної освіти.

Від України було запрошено радника Конфедерації роботодавців України Родіона Колишка для участі у сесії, присвяченій пошуку нових шляхів співпраці різних зацікавлених сторін в контексті вдосконалення керованості процесу розвитку навичок та знань («Skills and careers without borders: towards new coordination and governance»).

Під час свого виступу Родіон Колишко висвітлив основні сучасні практики співпраці приватного і державного секторів, що реалізуються в Україні, зокрема активність приватного сектору у розробці професійних стандартів, конструктивну взаємодію бізнесу, соціальних партнерів та держави у формуванні системи підтвердження результатів неформального навчання, залученні професійних громадських організацій для можливості вести професійних діалог у сфері розвитку кваліфікацій.

«Практика України демонструє, що саме приватний сектор є рушієм позитивних змін в національній системі кваліфікацій», відзначив Родіон Колишко у своєму виступі. «Завдяки конструктивній співпраці державного і приватного секторів, залученню професійних громадських організацій ми можемо говорити про досягнення, а не стагнацію у процесі реформування освіти і кваліфікацій».



Теги: професійні кваліфікації , радник Конфедерації роботодавців України , Родіон Колишко