..

 

Відбулось перше засідання сформованої Сторони роботодавців Національної тристоронньої соціально-економічної ради

27 груд. 2007

В Києві, 26 грудня 2007 року, відбулось засідання всеукраїнських об’єднань організацій роботодавців Національної тристоронньої соціально-економічної ради. У засіданні взяли участь представники дванадцяти всеукраїнських організацій роботодавців, які є членами Національної ради та керівництво Секретаріату ради.
 
На засіданні було розглянуто ряд питань, які торкались діяльності Національної тристоронньої соціально-економічної ради, участі роботодавців у законодавчій діяльності, участі в управлінні Фондами загальнообов`язкового соціального страхування, міжнародної співпраці.
 
Роботодавці внесли ряд пропозицій до плану роботи Національної ради на 2008 рік та діяльності постійних комісій у її складі.
 
Керівник Секретаріату Національної ради Надія Зарько поінформувала зібрання про співпрацю з Європейським економічним і соціальним комітетом та майбутнє членство Національної ради в Міжнародній асоціації соціально-економічних рад. Формальне рішення про вступ до якої має бути прийнято на Генеральній асамблеї 12 липня 2008 року.
 
Окремою темою стало рішення про спільну роботу щодо захисту інтересів роботодавців в питаннях, які мають міжгалузевий характер. Як наголосив Співголова Національної ради від сторони роботодавців, Виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців Олексій Мірошниченко: «Це дасть змогу формувати адекватну відповідь сторони роботодавців на діяльність державних структур та природних монополій для підвищення конкурентоспроможності українських підприємств».
 
Учасники засідання також підбили підсумки роботи над розробкою законопроекту «Про організації роботодавців» в новій редакції. Напрацьований проект закону був схвалений в першій редакції та запропонований до розгляду всіма всеукраїнськими організаціями роботодавців.
 
Довідка
 
Національна тристороння соціально-економічна рада утворена 29 грудня 2005 року як дорадчо-консультативний орган при Президентові України у складі представників трьох сторін соціального діалогу: Кабінету Міністрів України, всеукраїнських професійних спілок та їх об’єднань, всеукраїнських об`єднань організацій роботодавців.
 
Національну раду очолюють три співголови від кожної сторони соціального діалогу, її членами є по 22 представники, делеговані сторонами.
 
Головні завдання Національної ради – сприяння узгодженню позицій сторін соціального діалогу щодо шляхів дальшого розвитку соціально-економічних і трудових відносин; розроблення та внесення Президентові України пропозицій з питань формування та реалізації економічної та соціальної політики держави.
 

Прес-служба Конфедерації роботодавців України