..

 

Відбулось засідання правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

31 жовт. 2008

30 жовтня ц.р. проведено засідання правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Це вдалося зробити завдяки конструктивній та консолідованій позиції всіх сторін управління Фондом. Прийнято низку важливих рішень для застрахованих осіб та членів їх сімей. Так, встановлено розмір витрат на придбання дитячого новорічного подарунка у сумі 16 грн. та розмір витрат коштів Фонду на придбання однієї путівки на санаторно-курортне лікування на 2009 рік в розрізі регіонів, розглянуто питання щодо виділення в четвертому кварталі санаторно-курортних путівок працівникам, які підпадають під сферу дії Закону України «Про підвищення престижності шахтарської праці», збільшено асигнування за статтею "Оздоровчі заходи" з бюджету Фонду на суму близько 150 млн. грн., в т.ч. для підтримки розвитку фізкультурно-спортивної роботи серед дітей, зміцнення здоров'я молоді, поліпшення здоров'я дітей застрахованих осіб.
 
Також вирішено низку організаційних питань, зокрема, внесенням змін до Регламенту введено процедуру голосування шляхом опитування у разі виникнення форс-мажорних ситуацій, інших непередбачуваних обставин, вирішення яких потребує прийняття термінового рішення правлінням Фонду з інформуванням членів правління про прийняте рішення на наступному засіданні.
 
На цьому засіданні скасовано постанову правління Фонду від 12.12.2007 р. № 70 «Про повноваження членів правління», відповідно до якої правлінням взято до відома інформацію тимчасової мандатної комісії правління Фонду про делегування до складу правління Фонду по 15 представників держави, застрахованих осіб та роботодавців. Таке рішення членів правління обумовлено ситуацією, що склалася навколо судового позову Федерації роботодавців України до Фонду з вимогою скасувати вищезазначену постанову правління. Через постійні зловживання та маніпулювання судовим процесом, невірне юридичне тлумачення судового рішення деякими членами правління 24 вересня та 15 жовтня не вдалося провести засідання правління, що поставило під загрозу виконання Фондом нагальних соціальних програм. Оскільки набуття повноважень членами правління здійснюється на підставі рішень відповідних сторін управління Фондом, а відтак не є компетенцією Фонду, задля уникнення в майбутньому подібного роду зловживань, постанова правління Фонду № 70 від 12.12.2007р. скасована.