..

 

Підсумкове засідання колегії Міністерства промислової політики України

24 бер. 2009

24 березня 2009 року відбулось спільне засідання колегії Міністерства промислової політики України з питання виконання галузевих угод за 2008 рік укладених між Міністерством промислової політики України, Фондом державного майна України, об’єднаннями роботодавців України та центральними органами галузевих профспілок під головуванням Міністра промислової політики України Новицького В.В.
 
В роботі колегії взяли участь представники Міністерства праці та соціальної політики України, Фонду державного майна України, членських організацій Конфедерації роботодавців України, центральних органів галузевих профспілок, керівники підприємств, голови профспілкових комітетів.
 
Як відзначив Міністр промислової політики України Володимир Новицький, що ми повинні об’єктивно оцінювати економічну ситуацію в промисловості України і постійно вести діалог між соціальними партнерами щодо вирішення сучасних проблем. Звернув увагу учасників засідання, що завдяки укладеним Меморандумам про співпрацю, Меморандумам про порозуміння між роботодавцями та Урядом вдалось знизити вплив рецесії на вітчизняні підприємства.
 
Учасники засідання висловились за поєднання зусиль соціальних партнерів з метою подолання спаду промислового виробництва та подальшого розвитку економіки, що дасть можливість не тільки поповнювати державний бюджет, але й виконувати в повній мірі соціальні зобов’язання.
 

За результатами обговорення було прийняте рішення Колегії з відповідними рекомендаціями центральним органам виконавчої влади та соціальним партнерам