..

 

Відбулося чергове засідання міжвідомчої робочої групи щодо запровадження диференційованих розмірів мінімальної заробітної плати для різних категорій працівників за видами економічної діяльності

10 лип. 2009

08 липня 2009 року відбулося чергове засідання міжвідомчої робочої групи щодо запровадження диференційованих розмірів мінімальної заробітної плати для різних категорій працівників за видами економічної діяльності.
У засіданні взяли участь представники Міністерства праці та соціальної політики України, науковці, представники Всеукраїнських об'єднань організацій роботодавців та представники профспілок України.
На засіданні фахівцями з НДІ праці i зайнятості населення Міністерства праці i НАН України було презентовано свою розробку - законопроект <Про внесення змін до Закону України <Про оплату праці>, розробленого з метою приведення законодавства України з оплати праці у відповідність до актів Європейського Союзу щодо встановлення мінімальної заробітної плати.
Під час дискусії щодо необхідності істотних змін в чинному законодавстві з оплати праці представник Конфедерації роботодавців України виступив з пропозицією законодавчо відмежувати тарифну ставку першого розряду від мінімальної зарплати. Учасники засідання домовилися, що до 20 липня 2009 року зауваження до законопроекту мають бути надіслані до Міністерства праці та соціальної політики для опрацювання та узагальнення.

Текст законопроекту додано в прикріплених файлах.