..

 

Федерація роботодавців України відвернула підвищення плати за землю для підприємців у кілька разів

6 квіт. 2012

Завдяки діям Федерації роботодавців України з розгляду Уряду було знято проект постанови “Про внесення змін до Методики нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення та населених пунктів”.

У проекті даної урядової постанови пропонувалося ввести додатковий коефіцієнт, яким в 15 разів збільшувалася нормативна грошова оцінка землі для тих суб’єктів, які не оформили права на земельні ділянки.

Таким чином, проект зазначеної постанови, нібито мав економічно стимулювати прискорення оформлення суб’єктами земельних відносин прав на земельні ділянки. Проте, в Федерації роботодавців наголошують, що в даному випадку ніякого економічного стимулювання не відбулося б, оскільки документ носив фіскальний характер. А наведена авторами до проекту мотивація про вирішення проблеми ухилення від оформлення суб’єктами земельних відносин прав на земельні ділянки не була достатньо обґрунтованою, оскільки у значної частини суб’єктів виникають складнощі, значні втрати часу та коштів під час оформлення прав на земельні ділянки.