..

 

Спільний колегіальний дорадчий орган у сфері промислової безпеки та охорони праці почав свою роботу

29 трав. 2008

26 травня 2008 року відбулося перше засідання постійно діючої Робочої групи Держгірпромнагляду і Сторони роботодавців Національної тристоронньої соціально-економічної ради у сфері промислової безпеки та охорони праці. Робоча група була утворена як спільний колегіальний дорадчий орган відповідно до Рішення круглого столу від 15 квітня 2008 року.
 
На засіданні були присутні від Держгірпромнагляду: Прохоров В.В. (головуючий від сторони Держгірпромнагляду), Іванченко В.І., та Даньшева І.О.(секретар засідання), а від Сторони роботодавців: Притоманов С.О. (головуючий від Сторони роботодавців), Толкачов Д.І. представник Конфедерації роботодавців України, Кириченко Т.О., Стовбун О.І.
 
Порядок денний першого засідання включав лише три, проте важливі питання, зокрема по першому питанню був опрацьований проект Угоди про співпрацю між Комітетом та Стороною роботодавців.
 
По другому питанню був опрацьований проект Положення про постійно діючу робочу групу, який було представлено Держгірпромнаглядом. За результатами опрацювання було вирішено надати Комітету протягом наступного тижня зауваження та пропозиції щодо його остаточної редакції.
 
Третє питання стосувалось опрацювання узагальнених пропозицій та зауважень до проекту Закону України «Про промислову безпеку». Під час обговорення позицій Сторони роботодавців щодо законопроекту «Про промислову безпеку» сторони узгодили ряд питань та домовились про його доопрацювання після першого читання у Верховній Раді України.
 
Підсумовуючи роботу групи на першому засіданні необхідно відзначити плідну та перспективну співпрацю.
 
Про наступні засідання та результати роботи буде повідомлено додатково.