..

 

Українські роботодавці переймають європейський досвід вирішення трудових спорів

30 вер. 2013

Українські роботодавці переймають європейський досвід вирішення трудових спорів. З 24 по 28 вересня у Стокгольмі (Швеція) відбулась низка засідань Робочого комітету та Наглядової Ради Шведсько-Українського проекту "Вирішення трудових спорів в Україні". Федерацію роботодавців України на засіданнях представляли генеральний директор Федерації металургів України Сергій Притоманов і директор департаменту з питань розвитку трудового потенціалу та КСВ ФРУ Родіон Колишко.

«Нова модель дещо нестандартно підходить до  проблематики вирішення трудових спорів, залучаючи до їх вирішення на самих початкових стадіях організації роботодавців та їх об’єднання, чітко розрізняючи трудові спори, що виникли з питань реалізації зафіксованих прав та ті, що виникають на підставі несумісництва інтересів соціальних партнерів. В залежності від цього розподілу використовуються різні способи вирішення трудових спорів» - поділився отриманим у Швеції досвідом директор департаменту з питань розвитку трудового потенціалу та КСВ ФРУ Родіон Колишко.

Під час засідання учасники разом зі шведськими колегами обговорили результати зустрічі Робочого комітету щодо вдосконалення проекту Моделі вирішення трудових спорів, яка відбулась у Сумах, в серпні цього року.

Роботу над вдосконаленням проекту Моделі вирішення трудових спорів в Україні буде продовжено.

Довідково.
Шведсько-Український проект "Вирішення трудових спорів в України" реалізується за підтримки Шведської агенції міжнародного розвитку SIDA з 2011 року і є продовженням Шведсько-Українського проекту "Діалог на ринку праці - Україна". Основним завданням проекту є напрацювання Нової моделі врегулювання трудових спорів в України з врахуванням шведського та європейського досвіду у цій сфері.