..

 

Вперше за історію влада і туристичний бізнес підписали галузеву угоду

18 жовт. 2013

КИЇВ, 18 жовтня 2013 рік. Вперше за історію укладено Галузеву угоду у сфері туризму України. Відповідний документ підписали Міністр інфраструктури України Володимир Козак, президент Всеукраїнської федерації роботодавців у сфері туризму України Павло Цируль іголова Всеукраїнської профспілки працівників туристичної галузі, санаторно-курортної сфери та готельного господарства Дарія Галаніна.

Мінінфраструктури, роботодавці та профспілки домовились спрямовувати спільні зусилля на підвищення якості надання туристичних послуг, впровадження заходів з покращення інвестиційного клімату та умов ведення бізнесу. Угодою встановлено засади соціального діалогу та положення, які є мінімальними гарантіями при укладанні колективних договорів у туристично-курортній сфері.

За словами президента Всеукраїнської федерації роботодавців у сфері туризму Павла Цируля,  галузева угода – лише перший, але важливий крок. “Це дорожня карта для всієї галузі. Цей рік, взагалі, має всі шанси стати визначальним для туристичної галузі, нарешті туризм був визнаний пріоритетним напрямом розвитку економіки на Урядовому рівні. Необхідно аби туризм в Україні впевненіше піднявся на ноги, став взаємовигідним і для туристів, і для туристичної індустрії, і для держави”, - наголосив в ході підписання угоди Павло Цируль.
 

Павло Цируль також зазначив, що вже сьогодні слід спільними зусиллями працювати над наповненням Концепції розвитку туризму та курортів до 2022 року. “Цей документ має бути не декларативним. Він повинен містити інноваційні інструменти залучення іноземних інвестицій, впроваджувати інновації в освіті та підготовці кадрів, досліджувати світовий досвід категоризації об’єктів туристичної інфраструктури. Україна має йти у ногу з часом», - зазначив він.

 

“Крім того, розвиток туризму – це не просто туристичний потік. Це створення об’єктів інфраструктури, збільшення кількості робочих місць, залучення додаткових фінансових ресурсів, і як наслідок, підвищення соціально-економічного рівня розвитку держави”, - резюмував  президент Всеукраїнської федерації роботодавців у сфері туризму.

 
Довідка.

Всеукраїнське об’єднання організацій роботодавців «Всеукраїнська Федерація роботодавців у сфері туризму України» об’єднує та представляє інтереси 14 організацій роботодавців. На підприємствах, які входять до членських організацій Всеукраїнського об’єднання організацій роботодавців «Всеукраїнська Федерація роботодавців у сфері туризму України» працює близько 15 тисяч працівників.