..

 

На базі ФРУ створено Аграрний комітет

13 січ. 2014

На базі Федерації роботодавців України створено Аграрний комітет, в якому представники сільськогосподарських підприємств розглядатимуть найбільш актуальні питанні у цьому секторі. 

За інформацією керівництва ФРУ, вже сформований пакет першочергових питань, серед яких - запобігання ризикам прийняття  закону про обіг сільськогосподарських земель, проблема скасування режиму звільнення від оподаткування ПДВ операцій із зерновими і технічними культурами, а також деревиною і шкурами, проблеми отримання адміністративних і супутніх їм послуг. Крім того, в Аграрному комітеті ФРУ розглядатимуть питання державної підтримки аграріїв та інвестиційний клімат у цьому секторі.

Аграрний комітет вже не перший робочий орган, який створений безпосередньо при ФРУ. У квітні 2012 року на базі Федерації був організований Комітет стратегічних ініціатив.  В ньому представники найбільших українських підприємств різних галузей розглядають стратегічні питання розвитку української промисловості. Першим до складу цієї структури увійшов один із лідерів вітчизняного аграрного ринку – компанія «НІБУЛОН».