..

 

Відбулась робоча зустріч Президії НТСЕР з керівництвом ЄЕСК та Громадської палати РФ

30 січ. 2014

За ініціативи Президента Європейського Економічного і Соціального Комітету (ЄЕСК) Анрі Малосса 30 січня в Федерації роботодавців України відбулася робоча зустріч Президії Національної тристоронньої соціально-економічної ради з керівництвом ЄЕСК та Громадської палати Російської Федерації.

Українську сторону представляли заступник голови Ради Федерації роботодавців України Олексій Мірошниченко, перший заступник голови Федерації профспілок України Григорій Осовий та секретар Національної ради Олександр Шубін. Делегацію Громадської палати РФ очолив заступник секретаря ГП РФ Владислав Гриб, делегацію ЄЕСК – Президент комісії Анрі Малосс.

Учасники зустрічі обмінялися думками щодо останніх тенденцій у розвитку громадянського суспільства на європейському континенті, наголосивши на важливій ролі соціального діалогу в контексті підтримання суспільно-політичної стабільності.  Представники НТСЕР України наголосили на готовності до подальшого розвитку двосторонніх відносин з ЄЕСК та Громадською палатою РФ, а також погодилися із доцільністю періодичного проведення зустрічей і в тристоронньому форматі.  

За підсумками зустрічі сторони домовилися до кінця лютого цього року розробити дорожню карту співробітництва, узгодити формати перших спільних заходів та їх порядок денний. Серед питань, які можуть розглядатися під час майбутніх трьохсторонніх зустрічей сторони назвали питання освіти та культури, розвитку соціального діалогу, торгівельних відносин, а також зменшення проявів корупції.

Наступна тристороння зустріч має відбутися на початку березня цього року.