..

 

ФРУ і профспілки спільно з партнерами з Німеччини, Франції та Великої Британії готують план виходу з економічної кризи

12 лют. 2015

КИЇВ, 12 лютого 2015 року. Федерація роботодавців України і найбільші профспілкові організації спільно з партнерами з Німеччини, Франції та Великої Британії готують план виходу з економічної кризи та модернізації України. Про це було заявлено на засіданні Ради Федерації роботодавців України.

У ході засідання члени ради ФРУ відзначили, що сьогодні уряд України не має зрозумілого суспільству довгострокового плану по стабілізації економіки країни. Всі надії покладаються на отримання кредитів від міжнародних фінансових інститутів, а важке економічне становище в країні списується на збройний конфлікт на сході України. Подальша бездіяльність уряду може призвести до втрати української державності. "Ми, як бізнес, не можемо цього допустити. За нами сотні тисяч робочих місць, які ми повинні зберегти", – зазначив Голова Ради ФРУ Дмитро Фірташ.

Він додав, що позицію роботодавців поділяють профспілкові організації. "Ми повинні спільно – Федерація роботодавців та організації профспілок – об'єднати наші зусилля. Разом ми представляємо людей, які дають роботу, і людей, які наймаються на роботу. Ми повинні разом сказати чітко, що нас не влаштовує те, що сьогодні відбувається в Україні. Країна заходить у глухий кут. Сьогодні іноземні інвестори не довіряють Україні і не вкладають гроші в країну", – сказав Дмитро Фірташ, зазначивши, що за минулий рік відтік інвестицій з України склав близько 8 млрд. доларів.

"Сьогодні, на жаль, уряд вибрав позицію війни. Війна все спише. Ми розуміємо, що це "партія війни". Це зараз не політичне гасло, це правда. А наше завдання – зробити "партію миру", тому що наша партія з вами – Україна", – підкреслив Голова Ради ФРУ. "Ми повинні людям показати, що є інша позиція. Не просто позиція війни, а є позиція миру. І показати тих людей, які готові взяти на себе цю відповідальність. І я вважаю, що це якраз той випадок, коли Федерація роботодавців і профспілки можуть це зробити", – додав Дмитро Фірташ.

За словами Дмитра Фірташа, 3 березня Федерація роботодавців України за участю профспілкових організацій проведе міжнародний форум, на якому буде запропонований план модернізації економіки України. Свою згоду взяти участь у форумі дали високопоставлені представники ділових і політичних кіл Німеччини, Франції, Великої Британії, Польщі та інших країн. "Вперше Європа, Європейський союз роблять ставку на Федерацію роботодавців і профспілки. Європейці щиро вірять, що це сили, які можуть сприяти проведенню реформ в Україні. Це дуже важливо, тому що Європа шукає партнерів в особі українського бізнесу і профспілок", – підкреслив Дмитро Фірташ.