..

 

Машинобудівники відкрили в НТУУ “КПІ” сучасну лабораторію, яка дозволить готувати висококваліфікованих конструкторів і технологів

27 трав. 2015

КИЇВ, 27 травня 2015 року. У Київському політесі відкрили першу в Україні лабораторію з вивчення та проектування об'ємних гідромашин і гідроапаратів, створеної на базі кафедри прикладної гідроаеромеханіки і механотроніки. У лабораторії навчатимуть як зібрати гідравлічний привід, насос, гідрообладнання. На допомогу - дванадцять комп'ютерів з сучасними конструкторськими програмами.

Це стало можливим в результаті співпраці НТУУ "КПІ" з Федерацією роботодавців України, а також за ініціативи та підтримки одного з найбільших виробників об'ємних гідромашин і гідроапаратури в Східній Європі - компанії "Гідросила ГРУП".

Основна мета створення лабораторії ? підготовка висококваліфікованих конструкторів і технологів у галузі виробництва гідрообладнання.

"Ця лабораторія дозволить, я сподіваюся, готувати фахівців більш високого рівня, які працюватимуть в області гідравліки та гідравлічних машин", - сказав під час відкриття Голова Наглядової Ради "Гідросила ГРУП", Голова Ради Кіровоградського обласного об'єднання організацій роботодавців Павло Штутман.

"Якість підготовки фахівців, напевно, стає зараз номер один - і для роботодавців, і для бізнесу, і для студентів. Тільки у такому трикутнику бізнес - навчальний заклад і студент, ми зможемо досягти певних результатів у підвищенні якості освіти майбутніх спеціалістів", - сказав заступник голови Федерації роботодавців України Олексій Мірошниченко.

Лабораторія здана "під ключ". Підприємства "Гідросила ГРУП" забезпечили повне матеріально-технічне оснащення наукового майданчика: для навчальних цілей надано велику кількість різного сучасного гідрообладнання (розрізні зразки основних типів аксіально-поршневих і шестеренних насосів і моторів, секційних і моноблочних гідророзподільників, гідроциліндрів), комп'ютери, меблі, різна мультимедійна техніка.

Загальна вартість оснащення лабораторії склала 301 тис. грн.