..

 

Кабмін має намір продовжити дію мораторію на перевірки бізнесу до кінця 2016 року

23 черв. 2015

КИЇВ, 23 червня 2015 року. Кабінет Міністрів України має намір продовжити дію мораторію на перевірки малого та середнього бізнесу до 2016 року. Про це міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус заявив в ході засідання колегії Мінекономрозвитку за участю Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. Завтра на засіданні Кабміну внесуть відповідну пропозицію.

"І бізнес, звичайно, був дуже стурбований тим, що мораторій на перевірки закінчується 1 липня і нас просили його продовжити. Завтра ми внесемо на засідання Кабінету міністрів продовження заборони на перевірки до кінця 2016 року для бізнесу", - сказав Абромавічус.

"Це мінімум, що ми можемо зробити для нашого бізнесу в таких складних макроекономічних умовах", - додав він.

У Федерації роботодавців України вітають цей крок, адже з введенням мораторію з серпня 2014 року, контролюючі органи дійсно менше перевіряли бізнес. Про це інформував заступник Голови Ради Федерації роботодавців України Олексій Мірошниченко в ході прес-конференції, на якій Федерацією був представлений аналітичний огляд моніторингу ситуації з перевірками підприємців під час дії мораторію.

У квітні цього року Федерація роботодавців України публічно звернулася до уряду та парламенту з пропозицію продовжити дію мораторію на перевірки бізнесу, принаймні, до кінця поточного року. На необхідності продовження мораторію на перевірки в ФРУ наголошували також під час кожної зустрічі із міністром економічного розвитку і торгівлі України. 

З 2013 року ФРУ проводить постійний моніторинг ситуації з перевірками бізнесу. Щопівроку Федерація отримує від контролюючих органів звіти про їхню контрольно-наглядову діяльність та публічно презентує їх.