..

 

ФРУ уклала меморандум про співпрацю з найбільшою бізнес-асоціацією Євросоюзу BUSINESSEUROPE

3 груд. 2015

Федерація роботодавців України уклала МЕМОРАНДУМ ПРО ПОРОЗУМІННЯ з найбільшою бізнес-асоціацією Європейського союзу BUSINESSEUROPE. Ця подія відбулася напередодні проведення X з'їзду Федерації роботодавців України, що проходив у Києві 2 грудня.
 
Підписанням цього знакового документу бізнес Євросоюзу засвідчив свою готовність до спільних проектів з українським бізнесом, і висловив прагнення до постійних комунікацій на рівні організацій ділових кіл.
 
На сьогоднішній день BUSINESSEUROPE представляє 20 млн. дрібних, середніх та великих компаній, об'єднаних в 40 національних асоціацій бізнесу з 34 різних країн ЄС, Європейської економічної зони, а також деяких країн Центральної та Східної Європи.
 
На перший квартал 2016 року заплановано провести у Брюселі зустріч між європейськими та українськими виробниками, під час якої Федерація роботодавців України має намір презентувати конкурентні переваги України, як країни, де може бути реалізовано модель промислового аутсорсингу. Ідея полягає у тому, щоб Україна максимально розвивала виробничі ланцюги з європейськими виробниками. Приклади такої співпраці в Україні вже є. Так компанії "Jabil" та "Yazaki", розміщуючи свої виробництва в Україні, виробляють електроніку та електротехнічне оснащення для таких крупних німецьких автомобільних концернів, як "Volkswagen" і "Mercedes". Німецька компанія "Kromberg and Schubert" виготовляє в Україні бортові кабельні системи для відомих марок європейських автомобілів.
 
Міжнародна організація роботодавців, що об'єднує бізнес-об'єднання зі всього світу, привітала ФРУ з підписанням вищезазначеного документу.
 
"Меморандум, який Федерація роботодавців України підписала з нашою партнерською організацією BUSINESSEUROPE, без сумніву, далі підвищить її міжнародний авторитет. Це свідчить про те, що ФРУ є ключовим гравцем на національному, європейському, а також на глобальному рівнях" – йдеться у вітальному листі МОР на адресу Федерації.
 
"У важкі часи, які ваша країна в даний час переживає, бізнес у необхідний сильний голос, який, беззаперечно, представляє ваша організація. Як найбільша організація, що об'єднує приватний сектор у світі, Міжнародна організація роботодавців прагне поглиблення співпраці з Федерацією роботодавців України і готова надати подальшу посильну підтримку українській бізнес-спільноті. Дозвольте мені скористатися цією можливістю, щоб подякувати Федерації роботодавців України за її прихильність по відношенню до МОР. ФРУ є потужним представником української бізнес-спільноти на міжнародному рівні і високо цінується як член глобальної спільноти роботодавців".
 
Генеральний секретар Міжнародної організації праці
Лінда Кромджонг
 
 
Шановні українські колеги та друзі,
Україна та Європа вступають в нову еру взаємовідносин і BUSINESSEUROPE, як голос бізнесу в Європі, надзвичайно віддана ідеї вносити свій вклад у взаємовідносини, що розвиваються. Набуття чинності повної та всеохоплюючої Угоди про вільну торгівлю з 1 січня 2016 року – дуже важливий крок вперед. Ми знаємо, що цей процес проходить не без викликів, та що він не є легким. Але ми, як Європейська бізнес спільнота, беремо на себе зобов'язання підтримувати наших друзів з української бізнес-спільноти задля досягнення успіху. Важливим є заснування платформ, які дозволять подолати перешкоди задля того, щоб новий рівень співпраці був успішним для обох сторін. BUSINESSEUROPE також віддана ідеї співпраці із Федерацією Роботодавців України, і я твердо переконаний, що Меморандум про Порозуміння, який ми підписали стане основою для більш тісної та відмінної співпраці.