..

 

ФРУ та BUSINESSEUROPE ініціюють проведення консультацій між українськими та європейськими галузевими об’єднаннями бізнесу з розширення виробничої співпраці

11 лют. 2016

БРЮССЕЛЬ, 11 лютого 2016 року. Федерація роботодавців України та найвпливовіша бізнес-асоціація Євросоюзу BUSINESSEUROPE домовились про початок проведення низки консультацій між українськими та європейськими галузевими об'єднаннями бізнесу з розширення виробничої співпраці. Така домовленість була досягнута під час робочої зустрічі у Брюсселі делегації Федерації роботодавців України з директором департаменту міжнародних відносин BUSINESSEUROPE Луїзою Сантос.
 
Підтримка BUSINESSEUROPE ідеї проведення цих консультацій, як наголошують в ФРУ, достатньо важлива, адже на сьогоднішній день це об'єднання представляє інтереси 39 національних бізнес-організацій в 33 європейських країнах. Заснована у 1958 році, ця організація має впливову роль в Європі в якості основної горизонтальної організації бізнесу на рівні ЄС. Федерація роботодавців України плідно співпрацює з BUSINESSEUROPE починаючи з 2010 року. У 2015 році між ФРУ та BUSINESSEUROPE укладений меморандум про співпрацю.
 
Крім обговорення під час вищезазначених консультацій виробничої співпраці на рівні галузей, сторони опрацюють можливості для промислового аутсорсингу.
 
"Наша ідея полягає у тому, щоб Україна максимально, через систему промислового аутсорсингу, працювала з європейськими партнерами. Україна вже сьогодні може мати виробничі ланцюги з Європою", - сказав на зустрічі генеральний директор ФРУ Руслан Іллічов. Як приклад, він назвав компанії "Jabil" та "Yazaki", які розміщуючи свої виробництва в Україні, виробляють електроніку та електротехнічне оснащення для таких крупних німецьких автомобільних концернів, як "Volkswagen" і "Mercedes". "Або, приміром, німецька компанія "Kromberg and Schubert", яка виготовляє в Україні бортові кабельні системи для відомих марок європейських автомобілів", - додав гендиректор ФРУ.