..

 

Відбулось перше засідання Експертної Ради проекту «Рейтинг вузів «Компас»

16 вер. 2008

12 вересня 2008 року в Києві відбулось перше засідання Експертної Ради проекту «Рейтинг вузів «Компас». Ініціаторами проекту «Компас» виступили Систем Кепітал Менеджмент та благодійний фонд «Розвиток України».
 
До складу Експертної Ради увійшли Олена Бех (Світовий Банк), Олексій Мірошниченко (Конфедерація роботодавців України), В’ячеслав Ямковий (Міністерство освіти і науки України), Василь Кремень (Академія педагогічних наук України), Наталя Зинкевич (Державна служба зайнятості).
 
На засідання було презентовано звіт з реалізації проекту, обговорені методики оцінювання та результати рейтингування, визначені подальші дії з розвитку проекту та оприлюднення його результатів.
 
Головною метою проекту «Рейтинг вузів «Компас», який ініційований Систем Кепітал Менеджмент та благодійним фондом «Розвиток України», є розробка рейтингу вищих навчальних закладів України для формування відкритого механізму громадського контролю якості вищої освіти в Україні, що відповідає запитам роботодавців, абітурієнтів, студентів і інших груп, зацікавлених у прозорій і незалежній оцінці умов формування й розвитку інтелектуального потенціалу держави.