..

 

Середня зарплата в Україні буде 11 000 гривень – Мінсоцполітики

21 лип. 2017

Міністр соціальної політики України Андрій Рева розповів, що очікує рівень середньої заробітної плати в Україні 11 тисяч гривень у 2021 році.

Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

За словами Реви, відразу після прийняття пенсійної реформи почнеться дискусія щодо введення другого - накопичувального - рівня пенсійної системи. Саме таке завдання поставив президент Петро Порошенко.

"Ми об'єктивно оцінюємо економічну ситуацію, і я сподіваюся на те, що впровадження другого рівня пенсійної системи можливо почати в 2021 році. Саме в 2021 році зрівняється пенсійний вік для чоловіків і жінок. За нашими прогнозами, до того часу середня зарплата має зрости до 11 тисяч гривень. А за сприятливих умов, можливо, і більше ", - зазначив міністр.

Старт впровадження накопичувального рівня буде залежати від того, наскільки успішно в країні будуть вирішені відповідні проблеми, мова йде, зокрема, про темпи детінізації економіки.

"Однозначно, що після зростання рівня заробітної плати в Україні - а це є в планах і розрахунках уряду - збільшаться і відрахування в бюджет, саме після цього можна буде вводити накопичувальний рівень. Адже з високої зарплати ці відрахування не будуть такими відчутними для людей, а значить не буде і причин ухилятися від сплати обов'язкових внесків ", - йдеться в повідомленні.

У Мінсоцполітики зазначили, що в солідарній системі відрахування до всіх необхідних фондів здійснює роботодавець, а в накопичувальній - кожен платить за себе сам, зі своєї зарплати.



Теги: средня заробітна плата , пенсійна реформа