..

 

Представники Єврокомісії обговорили питання реформування Держпраці з керівництвом Конфедерації

9 лист. 2017

8 листопада 2017 року Фредерік Ришене (Директорат Європейської Комісії з питань зайнятості, соціальних справ і суспільної інтеграції) та Мартін Шредер (Делегація ЄС в Україні) зустрілися з Виконавчим Віце-президентом Конфедерації роботодавців України Олексієм Мірошниченко у зв’язку із започаткуванням нового проекту технічної допомоги ЄС для Державної служби України з питань праці.

Під час зустрічі обговорювалися питання напрямків реалізації проекту допомоги, його потенційна користь для Держпраці та України в цілому, роль та залучення соціальних партнерів до діяльності Служби.

Одним з основних аспектів діяльності майбутнього проекту, на переконання Олексія Мірошниченка, є належна підготовка державних інспекторів та їх відповідне навчання. «Із злиттям в єдину організацію трьох контролюючих бізнес організацій – Державіної інспекції праці, Державної санітарно-епідеміологічної ї служби та Держгіртехнагляду та ратифікацією Україною Конвенції МОП щодо повноважень інспекторів праці, інспектори в Україні набули практично фантастичних повноважень. Ці люди мають одночасно перевіряти настільки різні аспекти діяльності підприємства, що в нас, як організації, що захищає інтереси бізнесу, виникає справедливе запитання – а чи можуть це робити сьогоднішні інспектори? Чи є в них належний рівень компетентності та знань?» .

Слід відзначити, що проект передбачає суттєвий компонент навчання державних інспекторів. Конфедерація вкотре наголошує на тому, що навчання має ґрунтуватися на системному описі компетентностей державних інспекторів праці, що можливе за умови розроблення професійного стандарту, що, на жаль, проектом не передбачено.



Теги: Виконавчий Віце-президент , Олексій Мірошниченко