..

 

Міжнародний семінар щодо Європейського кодексу соціального забезпечення та Конвенції МОП №102

14 груд. 2017

За сприяння Міністерства соціальної політики України, Департаменту Європейської соціальної хартії Ради Європи та Міжнародної організації праці 13 грудня 2017 року відбувся міжнародний семінар щодо Європейського кодексу соціального забезпечення та Конвенції МОП №102.

Учасниками семінару були представники Ради Європи, МОП, Верховної Ради України, Мінсоцполітики, Державної служби зайнятості, Пенсійного фонду України, Фонду соціального страхування, Держкомстату, Науково-дослідного інституту праці та зайнятості населення, Федерації профспілок та Конфедерації роботодавців України.

Координатор Європейського кодексу соціального забезпечення Департаменту Європейської соціальної хартії Ради Європи Шейла Хіршінгер представила учасникам короткий огляд Європейського кодексу соціального забезпечення. Спеціалістом з питань статистики Департаменту соціального захисту від Міжнародної організації праці Валерією Нестеренко було зроблено презентацію на тему: «Визначення базової заробітної плати стандартного бенефіціара відповідно до Європейського кодексу соціального забезпечення та Конвенції МОП №102».

Крім того, куратор робочої групи з розроблення плану заходів щодо імплементації положень Конвенції МОП №102 та Рекомендації МОП №202 Наталія Попова доповіла про хід підготовки проекту „нульової” доповіді щодо виконання Кодексу та першої доповіді щодо виконання Конвенції №102.

У результаті обговорення, учасниками було акцентовано увагу на головних аспектах та проблемах, які виникли у ході опрацювання Формуляру до Конвенції МОП №102 для підготовки першої доповіді України щодо виконання цієї Конвенції. Також було озвучено ряд запитань до міжнародних експертів, зокрема тих, які виникали при заповненні формуляру по Конвенції МОП №102, та закликали долучитися до обговорення всіх учасників семінару, що допоможе у подальшому врахувати недоліки і якісно підготувати фінальний варіант Доповідь Уряду України по виконанню Конвенції №102.




Теги: Конфедерація роботодавців України