..

 

Формування Національної транспортної стратегії України

17 трав. 2018

За результатами обговорення проекту Національної транспортної стратегії України на період до 2030 року на Урядовому комітеті з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності 17 травня 2018 року, Конфедерація роботодавців України направила пропозиції до проекту Стратегії.

В центрі пропозицій роботодавців – кадрове забезпечення напрямів реформування і розвитку транспортної галузі України.

Зокрема, роботодавцями пропонується додати перелік завдань, виконання яких необхідно для формування конкурентоспроможної та ефективної транспортної системи «кадрове забезпечення розвитку транспортної галузі за рахунок підготовки кваліфікованих спеціалістів і фахівців, у тому числі з використанням механізму державного замовлення на підготовку кадрів».

Важливий наголос роботодавцями робиться на використання сучасних форм і методів навчання професіоналів транспортної галузі, зокрема, електронні симулятори, on-line та дистанційне навчання.

Важливе значення для підготовки професіоналів галузі має розроблення професійних стандартів, які мають стати основою для формування сучасних освітніх стандартів і професійних кваліфікацій.

Виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців України Олексій Мірошниченко окремо наголосив на необхідності широкої просвітницької кампанії безпеки з метою запровадження програми раннього навчання правилам безпеки поводження на транспорті та вивчення правил дорожнього руху.

Свої пропозиції Конфедерація роботодавців України направила до Секретаріату Кабінету Міністрів України.




Теги: роботодавці , професійні кваліфікації , Олексій Мірошниченко , Конфедерація роботодавців України , думка роботодавців , Виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців