..

 

Підтримано пропозицію Конфедерації щодо зміни механізму відшкодування пенсій за списками № 1 та № 2

24 трав. 2018

23 травня 2018 р. під час засідання Комітету ВРУ з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, участь в якому взяли представники Конфедерації роботодавців України, було схвалено рекомендації Комітету на тему: «Про стан виконання пункту 9 розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» від 03 жовтня 2017 р. № 2148-VIII». Зазначеними рекомендаціями було підтримано позицію Конфедерації роботодавців України щодо необхідності зміни механізму відшкодування пенсій, які призначені на пільгових умовах шляхом сплати роботодавцями єдиного соціально внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працівників, які зайняті на роботах, що дають право на призначення пенсії на пільгових умовах, у розмірі 15 % (за осіб, які зайняті на роботах за списком № 1) та 7 % (за осіб, які зайняті на роботах за списком № 2).

Крім того, підтримана ініціатива Конфедерації щодо запровадження механізму розстрочення заборгованості підприємств, установ та організацій з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій на 60 календарних місяців.

На сьогоднішній день заборгованість підприємств по пільгових пенсіях постійно збільшується. І за даними Пенсійного фонду України, така заборгованість станом на 1 квітня 2018 року складає майже 12 млрд.грн. Тому вважаємо, що кроки, запропоновані Конфедерацією, дадуть можливість удосконалити механізм фінансування пенсій, які призначені на пільгових умовах, запровадити додатковий стимул для роботодавців покращувати умови праці для осіб, які сьогодні працюють у шкідливих та важких умовах праці, а також запобігти банкрутству багатьох підприємств, втрати сплачуваних ними податків та обов’язкових платежів, зростанню безробіття та соціальної напруги, - зазначив Виконавчий Віце-президент Конфедерації Олексій Мірошниченко.

Крім того, позиція роботодавців віднайшла своє відображення і у проекті Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо накопичувальної професійної пенсійної програми», який розроблений Міністерством соціальної політики України.




Теги: пенсійна реформа , Олексій Мірошниченко , Конфедерація роботодавців України , ЄСВ , думка роботодавців , Виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців