..

 

Професійна освіта має відновити статус кузні професійних кадрів

26 жовт. 2018

24 жовтня 2018 року Комітетом Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення було проведено засідання «круглого столу» на тему: «Шляхи збалансування підготовки робітничих кадрів відповідно до потреб ринку праці України».

В засідання «круглого столу» взяли участь представники органів державної влади, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, всеукраїнських об’єднань профспілок та роботодавців, наукових установ та громадських організацій.

Експерти обговорили питання збереження та розвитку трудового потенціалу країни, роль професійної освіти в економіці та соціальному розвитку держави, механізми забезпечення ринку праці професійними кадрами.

Під час свого виступу Виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців України Олексій Мірошниченко звернув увагу учасників засідання на те, що в процесі формування та розвитку трудового потенціалу професійна освіта має відігравати ключову роль. «Сьогодні професійна освіта динамічно розвивається, але результати її розвитку мають працювати не на посилення процесів трудової міграції, а на користь економіки та держави в цілому», зазначив Олексій Мірошниченко.




Теги: професійна освіта , професійно-технічна освіта , Олексій Мірошниченко , Виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців