..

 

Роботодавці підтримують розвиток дуальної освіти

28 серп. 2019

Дуальна форма здобуття освіти, особливо професійної, має більш активно розвиватися в Україні. Такої думки дотримуються члени Конфедерації роботодавців України. Експерти відмічають, що сьогоднішня практика впровадження окремих елементів дуальної освіти у традиційний освітній процес, який початково не розрахований на рознесення теоретичного і практичного блоків навчання по різних площадках, є тим шляхом, який роботодавці і система освіти мають пройти разом з метою спільного розуміння перспектив запровадження повноцінної форми здобуття дуальної форми освіти.

Коментуючи проект Положення про дуальну форму здобуття професійної (професійно-технічної) освіти, експерти Конфедерації роботодавців України, зокрема, зазначили, що координація процесів засвоєння теоретичного і практичного блоків знань і навичок мають координуватися уповноваженими особами з боку навчального закладу і роботодавців практично в режимі реального часу. Критично важливим для повноцінного провадження дульної форми освіти і отримання максимального позитивного ефекту від її реалізації є учать роботодавця в таких етапах, як формування навчального плану, уточнення порядку проведення і змісту кваліфікаційних робіт, відборі учнів тощо.

Чутливим є питання сплати заробітної плати та оформлення трудових відносин з учнями. Зазначені питання викликають занепокоєння з боку роботодавців щодо практичного включення та виключення учнів до штатного розпису підприємства, їх допуску до робочих місць та сплати саме заробітної плати (а не, наприклад, інших форм матеріальної винагороди). Як зазначає радник Конфедерації роботодавців України Родіон Колишко, «Питання оформлення трудових і матеріально-фінансових відносин з учнями, які проходять навчання за дуальною формою освіти, потребують окремого регулювання на рівні закону».




Теги: думка роботодавців , Конфедерація роботодавців України , оплата праці , професійна освіта , роботодавці , Радник Конфедерації роботодавців , Родіон Колишко , члени Конфедерації роботодавців