..

 

Відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

14 січ. 2020

13 січня 2020 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. Під час засідання Комітету розглядався проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо кваліфікації, як фактору адаптації та мобільності українця (р.№2481).

За результатами засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів було прийнято рішення щодо включення до порядку денного сесії Верховної Ради України зазначеного законопроекту.

Конфедерація роботодавців України під час аналізу проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо кваліфікації, як фактору адаптації та мобільності українця» (реєстр. № 2481) висловлювала стурбованість щодо запропонованих змін порядку затвердження професійних стандартів, які не відповідають як Методиці розроблення професійних стандартів, так і універсальним підходам до розроблення державних стандартів, якими сьогодні є професійні стандарти. Відповідно до запропонованих змін у випадку розроблення професійного стандарту «репрезентативними всеукраїнськими об’єднаннями організацій роботодавців» він більше не потребує своєї валідації (перевірці уповноваженим органом щодо дотримання процедур розроблення затвердженому порядку).

На думку роботодавців, запропоновані зміни змісту Класифікатору професій як державного стандарту, який має містити «види занять (професій), які формується з професійних кваліфікацій» зробить неможливим використання зазначеного стандарту з метою формування аналітичних спостережень щодо змін, які відбуваються на ринку праці України.




Теги: професійний стандарт , професійні кваліфікації , Конфедерація роботодавців України , думка роботодавців