..

 

Сучасний стан українських профспілок. Потреба у перезавантаженні соціального/ публічного діалогу

20 лют. 2020

«Сучасний стан українських профспілок. Потреба у перезавантаженні соціального/публічного діалогу», під такою назвою 19 лютого 2020 року відбулися слухання у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, участь в яких взяли представники Конфедерації роботодавців України.

Виконавчий Віцепрезидент Конфедерації роботодавців України Олексій Мірошниченко під час свого виступу зазначив, що для покращення стану соціального діалогу, особливо на національному рівні, необхідно змінити статус, фінансування і повноваження Національної тристоронньої соціально-економічної ради, вивести з її складу урядову сторону і ввести сторону організованого громадянського суспільства, суттєво підсилити експертно-консультативний потенціал Нацради, зобов’язати Уряд розглядати рекомендації Нацради з соціально-економічних питань.

Тим більше, що саме такі орієнтири надає нам Європейський Союз, в якому статус і повноваження Європейського Економічно-Соціального комітету (European Economic and Social Council) прописані ще у 1957 р. під час заснування ЄС, а в таких країнах як Франція, Італія, Іспанія, Польща статус аналогічних Нацраді інституцій закріплено на конституційному рівні.

Участь у слуханнях у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів взяли народні депутати України, представники міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, об’єднань профспілок та організацій роботодавців, громадських інституцій, наукових установ.




Теги: НТСЕР , соціальний діалог , думка роботодавців , Олексій Мірошниченко , Виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців