..

 

Тристоронній круглий стіл «Заборгованість із виплати заробітної плати в Україні»

2 бер. 2020

28 лютого 2020 року Проектом МОП з вдосконалення системи оплати праці в Україні було проведено другий тристоронній круглий стіл «Заборгованість із виплати заробітної плати в Україні».

«Останнім часом значна заборгованість виникає через прорахунки за розміщення державного замовлення чи послуг без відповідного фінансування з боку держави чи місцевих органів влади. Потребує зміна і підходів для вирішення проблеми заборгованості, зокрема, потрібна її персоналізація» - зазначив Олексій Мірошниченко Виконавчий Віцепрезидент Конфедерації роботодавців України під час свого виступу.

«Не викликає підтримки у роботодавців і спроба створити гарантійну установу для виплати заборгованості по зарплаті так, як це порушує умови ведення чесної конкуренції в бізнесі» - зауважив Олексій Мірошниченко.

Під час засідання круглого столу обговорювалися Конвенція МОП 95 та коментарі Комітету експертів з застосування конвенцій та рекомендацій та було презентовано «Економічний аналіз заборгованості із виплати заробітної плати в Україні».

Участь в засіданні круглого столу взяли представники міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, об’єднань профспілок та організацій роботодавців, представникам національних установ та міжнародних організацій.




Теги: думка роботодавців , Олексій Мірошниченко , Виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців , Конфедерація роботодавців України