..

 

Пропозиції Конфедерації до змін у законодавстві із заборгованість по зарплаті

27 квіт. 2020

Конфедерація роботодавців України, проаналізувавши проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту працівника у випадку затримки виплати заробітної плати (реєстр. № 3264), надіслала до Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів свої зауваження та пропозиції в яких зазначає, що Конфедерація роботодавців України в цілому підтримує заходи зазначені в проекті Закону України з погашення заборгованості.

В той же час, Конфедерація роботодавців не підтримує наступні заходи запропоновані законопроектом а саме:

- надання права працівнику тимчасово припинити виконання роботи у разі затримки виплати заробітної плати та інших сум, належних працівникові, на термін більше 7 календарних днів;

- позбавлення посадової особи права займати певні посади протягом трьох років у разі повторного порушення встановлених термінів виплати заробітної плати або виплати її не в повному обсязі.

Також, Конфедерація роботодавців України просить посилити відповідальність посадових осіб державних і комунальних установ за несвоєчасні розрахунки за замовлення товарів чи послуг, що тягне за собою заборгованість по зарплаті.



Теги: оплата праці , думка роботодавців , Конфедерація роботодавців України