..

 

Онлайн-конференція щодо викорінення насильства та домагань в світі праці

19 черв. 2020

18 червня 2020 р. експерти Конфедерації роботодавців України взяли участь в Онлайн-конференції, присвяченій першій річниці прийняття Конвенції МОП № 190 та Рекомендації МОП № 206 «Про викорінення насильства та домагань в світі праці».

Прийняті у 2019 році міжнародні інструменти захищають всіх працівників, незалежно від статусу і форми зайнятості, учнів і здобувачів роботи, звільнених працівників, волонтерів. Конвенція охоплює всі сектори - приватний і державний, сільських і міських трудівників, працівників формальної та неформальної економіки.

«Безперечно, прийняті Конвенція та рекомендація є вагомим внеском у врегулювання відносин на ринку праці», зазначив Виконавчий Віцепрезидент Конфедерації Олексій Мірошниченко, «втім, якщо уважно прочитати не тільки Конвенцію, але й Рекомендацію 206, то постають запитання наскільки реалістичним і можливим сьогодні для України, є, наприклад, надання екстрених послуг жертвам, наявність цілодобових «гарячих» ліній, формування спеціальних поліцейських підрозділів з метою надання допомоги жертвам та інш.».

Учасники заходу погодились з тим, що реальне впровадження положень і механізмів, передбачених і Конвенцією №109, і Рекомендацією №206 можливе лише у тісній співпраці, використовуючи інструменти соціального діалогу та за підтримки Міжнародної організації праці.




Теги: Олексій Мірошниченко , Виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців , Конфедерація роботодавців України