..

 

Конфедерація роботодавців України взяла участь у роботі круглого столу на тему: «Розвиток соціально-трудових відносин в Україні та роль проектів МОП з Декларації та з Соціального Діалогу: досягнення та виклики»

20 лист. 2008

20 листопада 2008 року в приміщенні «Софії Київської» відбувся круглий стіл на тему: «Розвиток соціально-трудових відносин в Україні та роль проектів МОП з Декларації та з Соціального Діалогу: досягнення та виклики» за підтримки Міжнародної організації праці та Фонду Фрідріха Еберта.

О. Мірошниченко, Виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців України, обґрунтував власне бачення розвитку соціального діалогу в Україні, його законодавчого підґрунтя та перспективи на майбутнє. Також Олексій Мірошниченко висловив глибоку подяку головному технічному раднику Проекту МОП з соціального діалогу пану Станіславу Ченюху за його вагомий внесок у розвиток соціального діалогу в Україні. Крім того, в рамках круглого столу відбувався обмін інформацією з даного питання між українськими та польськими учасниками, адже серед іноземних гостей були члени Національної Тристоронньої Комісії Польщі, яка діє на тристоронній основі - представники роботодавців, представники профспілкових об’єднань та представники урядової сторони, та має досить вагоме значення для розвитку соціального діалогу на території Польщі.

Польські експерти мали змогу поділитися власним досвідом розбудови трудового законодавства, оскільки після вступу Польщі до Євросоюзу у 2004 році досить велику кількість застарілих норм у сфері соціально-трудових відносин довелося змінити, адже в Польщі, як і в Україні до сьогодні діє Трудовий Кодекс часів Радянського Союзу з великою кількістю змін і доповнень. І для того, щоб якомога швидше наблизити польське законодавство до європейського саме в галузі трудових відносин, було прийнято багато нормативно-правових актів, які регулюють діяльність усіх учасників трудових відносин у відповідності з вимогами і стандартами Євросоюзу.