..

 

Дистанційна робота має отримати належне регулювання

30 лист. 2020

Роботодавці підтримують необхідність окремого регулювання для дистанційної роботи. З цією метою 27 листопада 2020 р. зібралась робоча група, створена Комітетом Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, з опрацювання пропозиції народних депутатів до другого читання законопроєкту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення правового регулювання дистанційної роботи» (реєстрац.№ 4051).

«В сьогоднішніх умовах пандемії COVID-19, коли роботодавець має одночасно забезпечувати належний рівень конкурентоздатності та дбати про здоров’я працівників, особливої ваги набуває належне регулювання таких форм зайнятості як дистанційна та надомна праця», - вважає член робочої групи, Радник Конфедерації Родіон Колишко. «При цьому практика показала, що неможна ототожнювати та регулювати відповідно одних правил організації надомної та дистанційної праці. Ці форми мають різні умови, різні вимоги до робочого місця та різний обсяг відповідальності працівника та роботодавця», впевнений експерт.

Нагадаємо, що законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення правового регулювання дистанційної роботи» (реєстрац. № 4051) отримав 311 голосів «за» у першому читанні 3 листопада цього року. Робоча група продовжує свою роботу.




Теги: трудові відносини , Родіон Колишко , Радник Конфедерації роботодавців , Конфедерація роботодавців України