..

 

Перспективи введення системи загальнообов'язкового накопичувального пенсійного забезпечення

24 трав. 2021

Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів під час засідання 21 травня ц.р. фактично розглядав одне питання – проєкти законів «Про загальнообов'язкове накопичувальне пенсійне забезпечення» (реєстр. №2683) та альтернативні до нього законопроєкти «Про внесення змін до деяких законів України щодо накопичувальної системи державного пенсійного страхування» (реєстр. №2683-2)», «Про загальнообов’язкове накопичувальне пенсійне забезпечення» (реєстр. №2683-3).

В основному обговорення тривало навколо питань:

· Обов’язковості ведення системи загальнообов'язкового накопичувального пенсійного забезпечення;

· Послідовності введення цієї системи (чи не варто спочатку ввести відповідні зміни до Податкового та Кримінального кодексів);

· Збільшення податкового навантаження на бізнес.

Представники національного бізнесу, у т.ч. Конфедерація роботодавців України, рішуче не підтримує збільшення податкового навантаження на бізнес, пов’язане із необхідністю наповнення фондів системи накопичувального пенсійного забезпечення. Також представники Конфедерації не підтримують криміналізацію не виконання зобов’язань по наповненню фондів системи накопичувального пенсійного забезпечення, вважаючи ці процеси такими, що не відносяться до сфери регулювання суспільних відносин кримінальним законодавством.

Участь у засіданні Комітету взяв Радник Конфедерації Родіон Колишко.




Теги: пенсійне забезпечення , Радник Конфедерації роботодавців , Родіон Колишко , Конфедерація роботодавців України