..

 

Актуальні проблеми державно-громадського управління освітою

18 трав. 2022

Український відкритий університет післядипломної освіти, Центральний інститут післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України в рамках акції «Переможні обрії освіти» провели 14 травня 2022 р. вебінар на тему: «Актуальні проблеми державно-громадського управління освітою».

Участь у заході взяв Президент Конфедерації роботодавців України Олексій Мірошниченко.

Під час свого виступу Президент Конфедерації звернув увагу на основні виклики, які є зараз для освіти – це війна і відбудова України та Європейська інтеграція.

«На сьогоднішній день, через повномасштабне вторгнення російської федерації, навчальні заклади в України знищені, пошкоджені та переміщені , це все впливає на якість освіти та на вступну кампанію в Україні в 2022 році. Також є певне обмеження в фінансуванні навчальних закладів, тому їм потрібно буде укрупнюватися, а також відбуватиметься перегляд державних і регіональних замовлень. В навчальному процесі має відбутися зміщення аспектів підготовки учнів, більший акцент повинен бути на інженерно-технічні і робітничі професії», - зазначив Олексій Мірошниченко.

Говорячи про Європейську інтеграцію Президент Конфедерації акцентував увагу на тому, що законодавство України потрібно буде приводити у відповідність до вимог Європейського Союзу. Важливим аспектом європейського законодавства є навчання протягом життя, виникає питання: «Чи зможе система освіти України це забезпечити?». Також до навчального процесу потрібно активно залучати бізнес.




Теги: президент Конфедерації роботодавців України , Олексій Мірошниченко