..

 

Чергові зміни до трудового законодавства

10 черв. 2022

Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів на своєму засіданні 7 червня 2022 р. прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти у другому читанні та в цілому проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин» (реєстр. №7251). Метою законопроєкту є вирішення проблем, які виникають на сьогодні в частині організації трудових відносин в умовах воєнного стану, подолання старих законодавчих прогалин та усунення колізій, які на сьогоднішній день створюють суттєві перешкоди як для роботодавців, так і для працівників в частині побудови та ефективного функціонування ефективної системи управління трудовими ресурсами.

Законопроєктом пропонується оптимізувати порядок взаємодії між працівником та роботодавцем в умовах воєнного стану та інших потенційних загроз, що перешкоджають безпосередньому контакту сторін трудових відносин. Основні зміни, які пропонуються законопроєктом стосуються оформлення трудових відносин, звільнення працівників, припинення трудового договору, оплати відпусток, порядку та умов застосування механізму призупинення дії трудового договору, заходів державного контролю за додержанням законодавства про працю.

Участь у роботі робочої групи з доопрацювання до другого читання та засіданні Комітету брала Наталія Петраківська Радниця Президента Конфедерації роботодавців України.




Теги: Наталія Петраківська , Радниця Президента Конфедерації , трудове законодавство