..

 

Зустріч соціальних партнерів з Генеральним директором МОП

9 лют. 2023

8 лютого 2023 р. відбулась зустріч соціальних партнерів України з новим Генеральним директором Міжнародної організації праці паном Гілбертом Ф. Хунгбо (Gilbert F. Houngbo).

Під час свого виступу Генеральний директор МОП підтвердив неухильну підтримку України у її боротьбі за свободу та міжнародні цінності, права людини та гідну працю.

Висловлюючи позицію щодо подальшої співпраці з МОП, Президент Конфедерації роботодавців України Олексій Мірошниченко зупинився на питаннях, пов’язаних з працевлаштуванням осіб з інвалідністю, підвищенням кваліфікації дорослих на оволодінням новими навичками, недискримінації на робочому місці та запобіганням використання примусової праці. Зокрема, Олексій Мірошниченко зазначив, що «Маючи більше ніж 2,5 мільйона осіб з інвалідністю Конфедерація роботодавців України за підтримки Міжнародної організації праці розпочала проєкт зі сприяння працевлаштування осіб з інвалідністю та поступовим усуненням бюрократичних та нормативних перешкод, що цьому заважають. Також важливими для нас є продовження вже реалізованих ініціатив, пов’язаних із запобіганням використання примусової праці та сприянню адаптації дорослих осіб до мінливих умов ринку праці в частині необхідних знань і навичок».

Конфедерація роботодавців України також непохитно підтримує спільне звернення соціальних партнерів України щодо позбавлення права російської федерації як країни-агресора бути присутній у керівних органах МОП та вітає започаткування офісу Міжнародної організації праці в Україні.




Теги: Олексій Мірошниченко , Президент Конфедерації , соціальний діалог