..

 

Конфедерація роботодавців України підтримала своїх соціальних партнерів – Федерацію профспілок України

23 січ. 2009

Конфедерація роботодавців України у своїй діяльності завжди виступає та захищає принципи соціального діалогу та прагне до розбудови цивілізованого громадянського суспільства.
 
Відстоюючи соціальний мир та злагоду в українському суспільстві, Конфедерація роботодавців України була обурена спробами силового захоплення приміщень обласних профспілкових об’єднань – членських організацій Федерації профспілок України, а також Будинку профспілок у місті Києві, які відбулись 16 листопада 2008 року.
 
У відповідь на спроби силового захоплення ФПУ були направлені листи до Президента України, Прем`єр-міністра України, Голови Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та праці, Національного координатора Міжнародної організації праці та Голови ФПУ.
 
У відповідь на звернення Секретаріат Президента України повідомив, що поділяє стурбованість з приводу ситуації, що склалась на направив звернення до Генеральної прокуратури з проханням вжити відповідні заходи.
 
В свою чергу Генеральна прокуратура перевірила викладені факти та встановила, що дійсно в окремих регіонах країни мали місце спроби проведення незаконних позачергових конференцій Федерації профспілок областей. За наслідками перевірки Генеральною прокуратору вжито вичерпних заходів реагування на виявлені порушення.
 
Таким чином, Конфедерація роботодавців України сприяла і буде в подальшому сприяти дотриманню принципів законності, взаємної поваги та порозуміння, що завжди є основою цивілізованих партнерських відносин та чинниками формування сучасної партнерської етики.