..

 

Візит української тристоронньої делегації до Штаб- квартири Міжнародної організації праці

2 трав. 2023

Українська тристороння делегація з 25 по 27 квітня ц.р. відвідала Штаб-квартиру Міжнародної організації праці. Участь у складі тристороння делегація взяв Президент Конфедерації роботодавців України Олексій Мірошниченко.

Метою візиту було ознайомити українську тристоронню делегацію з рекомендаціями МОП щодо покращення соціального діалогу та трудового законодавства, а також щодо впровадження міжнародних трудових стандартів в Україні, як у законодавчій площині, так і на практиці.

Під час зустрічей проведених з українською тристоронньою делегацією обговорювалися питання: допомоги та підтримки для України; міжнародні трудові стандарти і зв’язок із законодавством ЄС; соціальний діалог у процесі реформування трудового законодавства; політика зайнятості, створення робочих місць і життєзабезпечення; сталі підприємства, продуктивність і справедливий перехід (Just Transition); питання гідної праці.

«Цей візит дав можливість ознайомитися з міжнародним досвідом в питаннях соціального діалогу, зайнятості, підтримки людей з інвалідністю. Також українська делегація наголошувала на необхідності позбавлення російської федерації участі в МОП та виключення її з Адміністративної ради» - зазначив Президент Конфедерації роботодавців України Олексій Мірошниченко

Участь у візиті взяли представники Міністерства соціальної політики України, НСПП, організацій роботодавців та профспілок.




Теги: МОП , соціальний діалог , президент Конфедерації роботодавців України , Олексій Мірошниченко