..

 

Представник Конфедерації взяв участь у засіданні колегії Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва

12 лют. 2009

10 лютого 2009 року, відбулось засідання колегії Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва, членом якої є Виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців Олексій Мірошниченко.

Головне питання яке розглянули члени колегії – підсумки діяльності Держкомпідприємництва у 2008 році та пріоритетні напрями роботи у 2009 році.

Як зазначив заступник голови Держкомпідприємництва Андрій Гота, у сфері ліцензування пріоритетними мають стати зменшення видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню, посилення адміністративної відповідальності за порушення процедур пов’язаних із ліцензуванням та зниження рівня надмірного адміністративного контролю. Одним з найважливіших напрямів роботи залишиться реформування спрощеної системи оподаткування та законодавчого закріплення єдиного соціального внеску. 

Також цьогоріч Держкомпідприємництво планує завершити перегляд нормативних актів у сферах будівництва, землекористування, пасажирських і вантажних перевезень, фармацевтики і туризму, а також ініціювати розробку нормативно-правових актів у сферах господарської діяльності, що потребують негайних змін.

Крім цього учасники колегії обговорили проблемні питання навчання та підготовки кадрів, особливо професійно-технічних, розвиток малого та середнього бізнесу, створення нових робочих місць та підвищення зайнятості населення.

За результатами обговорення були висловлені зауваження та пропозиції, які будуть враховані в подальшій роботі Комітету.