..

 

21 травня 2009 року відбулося розширене засідання підкомітету Комітету ВРУ з питань соціальної політики та праці, на якому було підтримано законопроект № 1440 «Про соціальний діалог в Україні»

21 трав. 2009

21 травня 2009 року відбулося розширене засідання підкомітету Комітету ВРУ з питань соціальної політики та праці. Єдиним питанням, що виносилося на розширене засідання підкомітету, було розгляд законопроекту № 1440 «Про соціальний діалог в Україні».

На засідання було запрошено представників об’єднань роботодавців, профспілок, Міністерства праці та соціальної політики України. Підкомітет, заслухавши позиції та зауваження присутніх на засіданні представників соціальних партнерів, підтримав останню редакцію законопроекту № 1440 «Про соціальний діалог в Україні», погодившись відстрочити застосування найбільш суперечливих положень проекту у часі.

Так, Конфедерація роботодавців України категорично проти норм проекту, що передбачають застосування похідної репрезентативності об’єднань організації роботодавців, надання об’єднанням роботодавців, що представлені у міжнародних об’єднаннях роботодавців, будь-яких привілеїв та застосування кількості укладених колективних договорів та угод в якості загального критерію репрезентативності об’єднань. Слід зазначити, що як раз застосування зазначених вище положень й було відстрочено.