..

 

В Україні започатковано Платформу громадянського суспільства

16 квіт. 2015

КИЇВ, 16 квітня 2015 року. Сьогодні в Україні започатковано Платформу Громадянського Суспільства. Це орган, утворений відповідно до положень Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС, з метою моніторингу та сприяння реалізації її виконання. Ця подія стала результатом майже річної роботи між представниками уряду, роботодавців та профспілок, організацій громадянського суспільства, а також членів Європейського Економічно-Соціального комітету.

В результаті компромісного рішення спів-координатором з боку української сторони обрано Олександра Сушка, який до сьогодні був тимчасовим координатором Української частини Платформи. Вже найближчим часом члени Платформи, яка складається з 26 членів з української сторони і 15 членів з боку Європейського Економічно-Соціального Комітету, мають затвердити Регламент, сформувати механізми взаємодії української і європейської частин, налагодити конструктивну комунікацію з органами Асоціації, створеними відповідно до Угоди, а також сформувати порядок денний своєї роботи до листопада 2015 року, коли буде сформовано новий склад Платформи.

Довідково.
Платформа громадянського суспільства утворена відповідно до ст. 469 Угоди про асоціацію. Наразі до її складу входять 5 представників від Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні.