..

 

Роботодавці взяли участь у круглому столі «Кредити МВФ: погляд з боку профспілок на виклики та шанси для України»

30 жовт. 2009

За підтримки регіонального представництва Фонду ім. Ф. Еберта в Україні та Білорусі, представництва Міжнародної конфедерації профспілок представники Конфедерації роботодавців України взяли участь у круглому столі «Кредити МВФ: погляд з боку профспілок на виклики та шанси для України».

29 жовтня директор департаменту правового забезпечення Конфедерації роботодавців України Н. Гостєва та Радник Конфедерації з правових питань Р. Колишко взяли участь у круглому столі «Кредити МВФ: погляд з боку профспілок на виклики та шанси для України», що було організовано за підтримки регіонального представництва Фонду ім. Ф. Еберта в Україні та Білорусі, представництва Міжнародної конфедерації профспілок.

Під час роботи круглого столу, співробітники Постійного представництва МВФ в Україні, представництва Світового банку в Україні пояснювали учасникам круглого столу необхідність не підвищення соціальних стандартів в Україні, враховуючи складність теперішньої ситуації та надмірної соціалізації бюджетної політики в Україні.

У відповідь на певні заяви з боку учасників круглого столу, представники Конфедерації висловилися з приводу наявності соціально-відповідального бізнесу в Україні, зокрема, у гірничо-металургійному секторі, а також щодо недоцільності поляризації України на «роботодавців» та «соціально-орієнтовану державу», вважаючи, що і роботодавці, і наймані працівники є невід’ємними складовими суспільства, що працюють для підвищення добробуту населення в Україні.