..

 

13 липня 2010 року відбулося чергове пленарне засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради при Президентові України

14 лип. 2010

13 липня 2010 року відбулося чергове пленарне засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради при Президентові України.
 
Серед питань, що розглядалися сторонами, були:
Про реформування податкової системи України;
Про захист внутрішнього ринку та забезпечення конкурентоспроможності вітчизняних товаровиробників;
Розгляд пропозицій Федерації профспілок України Президентові України щодо розвитку соціального діалогу, першочергових кроків у соціально-трудовій сфері;
Про співробітництво між Національною радою та Європейським соціально-економічним комітетом;
Про стан виконання рішень Національної ради від 12 квітня 2010 року.
 
Найбільш жваву дискусію сторони очікували під час заслуховування доповіді представників Мінфіну щодо проекту Податкового кодексу України. Втім, виявилося, що останнього варіанту документу немає, тому запеклої дискусії не відбулося. Втім, представники сторони роботодавців В. Цибульський та А. Гіршфільд піддали жорсткій критиці положення проекту, які, зокрема, пропонують 12-місячний термін компенсації ПДВ експортерам.
 
Розглядаючи друге питання порядку денного, за пропозицією Виконавчого Віце-президента Конфедерації роботодавців України О. Мірошниченка, сторони домовилися перейменувати Раду експортерів при Мінекономіки та Раду з питань конкурентоздатності та доручити їй, зокрема, аналізувати наслідки участі України у СОТ та у зв’язку із виконанням зовнішньоекономічних угод, в яких Україна є стороною.

Сторони Нацради також схвалили в цілому текст Меморандуму про співпрацю між НТСЕР та Європейським економічним та соціальним комітетом, який має бути підписаний восени співголовами Нацради від сторони роботодавців та сторони профспілок.