..

 

Харківські роботодавці взяли активну участь у круглому столі присвяченому Податковому кодексу

27 лип. 2011

Харківські роботодавці взяли активну участь у підсумковому круглому столі «Практика та проблемні аспекти застосування норм Податкового кодексу України», який відбувся вчора у Харкові. Об’єднання організацій роботодавців Харківської області представляли його виконавчий директор Василь Григор’єв, генеральний директор заводу «Південкабель» Володимир Золотарьов та генеральний директор Харківської бісквітної фабрики Алла Коваленко.

Серед учасників заходу також були представники Міністерства фінансів України, Харківської обласної державної адміністрації, Державної податкової служби України, Національної академії наук, керівники промислових підприємств та бізнесових кіл.

Слід відзначити, що харківські роботодавці постійно відстежують практику застосування норм Податкового кодексу, виявляють проблеми і суперечності, які потім узагальнюються та направляються до Федерації роботодавців України.

Під час круглого столу його учасники неодноразово зазначали, що хоча Податковий кодекс України вже практично повністю і набув чинності, проте практика застосування деяких його норм свідчить про наявність серйозних проблем і протиріч. Так Василь Григор’єв у своєму виступі зазначив, що поле діяльності Податкового кодексу повинно бути однаково комфортним і зручним як для самої держави, так і для вітчизняних товаровиробників. “Хочеться сподіватися, що сьогоднішня розмова не стане просто черговою галочкою у черзі заходів присвячених Податковому кодексу і будуть здійснені реальні кроки назустріч вітчизняним товаровиробникам шляхом приведення багатьох надуманих норм Податкового кодексу у відповідність до реального стану економіки”, – наголосив виконавчий директор Об’єднання організацій роботодавців Харківської області.

Василь Григор’єв також вручив представнику Кабміну, президенту Академії фінансового управління Тетяні Єфименко пропозиції та зауваження СПО роботодавців до положень Податкового кодексу України та, окремо, пропозиції та зауваження роботодавців  до прийнятих, в рамках імплементації Податкового кодексу, урядових постанов та наказів Державної податкової служби України.

Учасники заходу також озвучили й інші хвилюючі їх проблемні питання, зокрема, відшкодування ПДВ сумлінним платникам податку. За словами виконавчого директора Об’єднання організацій роботодавців Харківської області сума невідшкодованого великим підприємствам Харківської області ПДВ складає майже 170 млн. грн.  Серед таких підприємств Василь Григор’єв назвав корпорацію “Бісквіт-Шоколад”, завод “Електротяжмаш” та ЗАТ “Завод Південкабель”.