..

 

Навчальна середа професійно-технічних закладів має мотивувати учнів до якісного оволодіння професією

18 квіт. 2008

17-18 квітня 2008 року в рамках проекту TACIS «Підвищення ефективності управління професійно-технічною освітою на регіональному рівні в Україні» було проведено семінар-тренінг з питань застосування процедур самооцінювання забезпечення якості навчання в ПТНЗ.
 
Серед учасників семінару були представники Міністерства освіти і науки України, Конфедерації роботодавців України, Державного центру зайнятості, керівники професійно-технічних навчальних закладів (ПТНЗ), міжнародні експерти.
 
Під час семінару-тренінгу було розглянуто вимоги до системи забезпечення якості на рівні ПТНЗ та її індикатори, що мають на меті гарантії та розвиток рівня якості професійно-технічної освіти.
 
Директор департаменту Конфедерації роботодавців України Кирило Ткаченко звернув увагу учасників семінару на необхідність створення в ПТНЗ навчальної середи, яка б мотивувала учнів до якісного оволодіння професією в процесі навчання.
 
Результати семінару-практикуму будуть доопрацьовані експертами та викладені в якості рекомендацій Міністерству освіти і науки України.